Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Nitriansky kraj

Na nitrianskom sídlisku Diely vyrástla Rozprávková záhrada

Rozprávkovú záhradu 19. júna 2014 otvorili na nitrianskom sídlisku Diely. Nachádzať sa bude v priestoroch pobočky kresťanského združenia YMCA, ktorú až doteraz obklopoval veľký, ale zanedbaný dvor so zničenými ihriskami. Občianski aktivisti sa tu preto rozhodli vybudovať celkom nový priestor ROZA, čo je skrátené pomenovanie od názvu ROzprávková ZÁhrada. Foto: Henrich Mišovič

Nachádzať sa bude v priestoroch pobočky kresťanského združenia YMCA, ktorú až doteraz obklopoval veľký, ale zanedbaný dvor so zničenými ihriskami.

Nitra 19. júna (TASR) – Rozprávkovú záhradu dnes otvorili na nitrianskom sídlisku Diely. Nachádzať sa bude v priestoroch pobočky kresťanského združenia YMCA, ktorú až doteraz obklopoval veľký, ale zanedbaný dvor so zničenými ihriskami. Občianski aktivisti sa tu preto rozhodli vybudovať celkom nový priestor ROZA, čo je skrátené pomenovanie od názvu ROzprávková ZÁhrada.

Projekt finančne podporila aj Nitrianska komunitná nadácia prostredníctvom programu Mladí nitrianski filantropi. Aj vďaka tomu sa na sídlisku podarilo vytvoriť celkom nové prostredie určené na tanec, hokejbal, basketbal a skautské hry. Ako pripomenuli realizátori, pri aktivitách sa stretla široká komunita ľudí zo sídliska, ktorá spoločne vyčistila priestory a vybudovala jednotlivé komponenty ROZA navrhnuté šesťročným dievčatkom. „Na dnešnom otvorení sú pre návštevníkov pripravené ochutnávky bylinkových čajov, hranie sa na bádateľov a zaujímavé pokusy s vodou. Zasadíme si spolu aj semienko a naučíme sa oň starať,“ povedala Anna Petrovičová z nitrianskej pobočky združenia YMCA.