Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Nitriansky kraj

Tancovačkou na námestí sa začína festival bubnov a perkusií

Ilustračné foto Foto: TASR - Milan Kapusta

Pre deti sú v sobotu pripravené kreatívne dielničky, divadielko či maľovanie na tvár.

Nitra 7. augusta (TASR) – Tancovačkou na Svätoplukovom námestí v Nitre sa dnes začína najväčší medzinárodný festival bubnov a perkusií na Slovensku – Drumpoint. Bubeníci z niekoľkých krajín ponúknu na siedmom ročníku festivalu rytmy zo vzdialených kontinentov, bubenícke orchestre a kapely z Európy spoločne oslávia energiu a zvuk exotických brazílskych bubnov.

Realizácia tohtoročného Drumpointu bola neistá. „Vďaka spojeniu s mestom Nitra a občianskym združením Stokráska sa podarilo zachovať túto tradíciu aj tento rok. V programe vystúpia bubeníci a tanečníci a nebude chýbať ani tradičný karnevalový sprievod," informovali organizátori festivalu.

Novinkou tohtoročného Drumpointu je vystúpenie v štýle Body percussion pod vedením českého lektora Jiřího Boudu, či sólová šou hry na klasické bicie.

Súčasťou dvojdňového festivalu je takzvaná Chmeľová Nitra, kde môžu návštevníci ochutnať 30 druhov piva zo šiestich slovenských pivovarov. Tvorcovia programu nezabudli ani na tých najmenších návštevníkov. Pre deti sú v sobotu pripravené kreatívne dielničky, divadielko či maľovanie na tvár.