Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Univerzita Konštantína Filozofa bude mať Deň otvorených dverí

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Svoje študijné programy, priestory a ďalšie aktivity predstaví všetkých päť fakúlt UKF.

Nitra 7. februára (TASR) – Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre otvorí brány záujemcom o štúdium. Tradičný celouniverzitný Deň otvorených dverí sa uskutoční vo štvrtok 13. februára. Určený je predovšetkým pre maturantov, ale aj pre záujemcov o magisterské či doktorandské štúdium. „Budú si môcť prezrieť priestory univerzity, oboznámiť sa s jej štruktúrou, jednotlivými fakultami, katedrami, pracoviskami a aktivitami školy,“ uviedla Jana Černáková z Rektorátu – Oddelenia médií UKF v Nitre.

Svoje študijné programy, priestory a ďalšie aktivity predstaví všetkých päť fakúlt UKF. Deň otvorených dverí sa uskutoční vo všetkých objektoch univerzity v rôznych lokalitách mesta. Fakulta prírodných vied, Filozofická fakulta, Pedagogická fakulta, Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva a Fakulta stredoeurópskych štúdií budú mať vo svojich priestoroch hlavné prezentácie študijných programov a ďalších aktivít, ktoré ponúkajú. Záujemcovia si budú môcť pozrieť výučbové, výskumné, technologické i knižničné priestory fakúlt spojené s odborným výkladom.

Fakulty, ich katedry a špecializované pracoviská podľa UKF ponúknu workshopy, prezentácie, diskusie, tvorivé dielne, náučné exkurzie, popularizačné a zážitkové aktivity, interaktívne praktické i odborné ukážky, výstavy, informačno-konzultačné stánky. Uchádzači o štúdium sa dozvedia aj dôležité informácie týkajúce sa podmienok a termínov prijímacieho konania na všetky formy štúdia, podávania prihlášok, oboznámia sa s možnosťami mobilitných programov a projektov v zahraničí, s ponukou rôznych študentských organizácií či s uplatnením absolventov UKF na trhu práce. Nebudú chýbať ani informácie o podmienkach ubytovania na študentských domoch a aktivitách, ktoré spestrujú študentský život na univerzite.