Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra v júli riešilo desiatky podnetov od občanov

Pohľad na Nitriansky hrad Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa slov Andreja Jančoviča z mestského úradu bolo možné väčšinu pripomienok vyriešiť rýchlo a bez dlhodobej prípravy.

Nitra 10. augusta (TASR) – Mestský úrad riešil v priebehu uplynulého mesiaca 129 rôznych podnetov od občanov. Vo väčšine z nich upozorňovali predovšetkým na údržbu zelene a verejných priestranstiev.

Podľa slov Andreja Jančoviča z mestského úradu bolo možné väčšinu pripomienok vyriešiť rýchlo a bez dlhodobej prípravy. „Súviseli najmä s vyčistením verejných priestranstiev. Bez špiny a odpadkov sú už lokality na viac ako desiatich uliciach v rôznych častiach mesta. Vykonávali sa aj kosby trávnikov i opilovanie drevín,“ uviedol Jančovič.

Radnica na základe podnetov od občanov zabezpečila aj opravu lavičiek a poškodených herných prvkov na detských ihriskách na sídliskách i v mestskom parku. „V rámci finančných možností mesta sa opravovali aj výtlky, konkrétne na Coboriho a Mikovíniho ulici. Viaceré občianske podnety sú však ešte v riešení. Ide o odstránenie nepojazdných vrakov v rôznych lokalitách mesta, oprava komunikácií i chýbajúce kanalizačné poklopy či nefunkčné verejné osvetlenie,“ dodal Jančovič.