Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

V nitrianskej nemocnici už funguje veľkokapacitné miesto na testovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Odbery sa vykonávajú počas pracovných dní pre držiteľov COVID Passu a pre samoplatcov.

Nitra 7. septembra (TASR) - V areáli Fakultnej nemocnice (FN) v Nitre začalo v pondelok naplno fungovať veľkokapacitné odberové miesto určené na testovanie na ochorenie COVID-19. Pracovisko sa nachádza pri bývalom vstupe do nemocnice na Špitálskej ulici.

Podľa slov hovorkyne nemocnice Tatiany Kubinec začalo odberné miesto pracovať už v predchádzajúcich dňoch. „Šlo o takú nábehovú prevádzku. Od pondelka už toto pracovisko funguje v plnom režime,“ vysvetlila.

Ako pripomenula, areál odberného miesta je ohradený páskami. „Je vytvorený koridor zvlášť pre osoby prichádzajúce na odber peši a zvlášť pre osoby na aute. Nasopharyngeálne výtery sú realizované cez pohotovostné okienka unimobunky. V areáli budú ľudí usmerňovať zamestnanci Policajného zboru a poverený zamestnanec FN Nitra,“ uviedla Kubinec.

Odbery sa vykonávajú počas pracovných dní pre držiteľov COVID Passu a pre samoplatcov. „Na odber pre testovanie na ochorenie COVID-19 sa pacient objednáva prostredníctvom mobilnej aplikácie Moje ezdravie, cez internetovú stránku korona.gov.sk alebo prostredníctvom obvodného lekára či regionálneho úradu verejného zdravotníctva,“ dodala Kubinec.