Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra začala s revitalizáciou Brezového hája

Na archívnej snímke výstavba Living parku na brehu rieky Nitra pri Brezovom háji v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Súčasťou revitalizácie je aj výsadba približne 3000 trvaliek a 85.000 cibuľovín.

Nitra 26. apríla (TASR) – V Nitre sa v týchto dňoch začala pripravovaná revitalizácia Brezového hája. Pribudnú tam stovky nových stromov a tisícky kvetov.

Momentálne už víťaz verejného obstarávania začal do parku pod Zoborom zvážať sadenice stromov. Podľa radnice ich tam bude vysadených takmer 400. Súčasťou revitalizácie je aj výsadba približne 3000 trvaliek a 85.000 cibuľovín. „Súčasťou projektu sú aj nové dažďové záhrady na zadržiavanie vody i pestrofarebné kvitnúce lúky. Potešíme športovcov aj rodiny s deťmi. Pribudnú nové športové prvky, bežecký okruh, detské ihrisko i piknikové stoly,“ informovala radnica.

V okolí parku vyrástli v poslednom období bytové komplexy Brezový háj a Living Park. Mesto tam preto počíta so zvýšeným pohybom mladých rodín. „Z tohto dôvodu je zámerom mesta vybudovať z Brezového hája pod Zoborom atraktívny a najmä bezpečný lokálny park, ktorý bude slúžiť okolitým obyvateľom, deťom neďalekej základnej školy či študentom ubytovaným v novom študentskom domove. Na svoje si prídu aj aktívni obyvatelia, ktorí radi športujú vonku,“ uviedol magistrát.