Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky zimný štadión sa už rekonštruuje

Na snímke radosť hokejistov Nitry po historickom postupe do finále po piatom zápase semifinále play off Tipsport extraligy HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica v Nitre v stredu 2. apríla 2014. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa slov primátora Jozefa Dvonča má už mesto na svojom účte polmiliónovú dotáciu z Úradu vlády SR. Magistrát okrem toho požiadal predsedu vlády o ďalších 500. 000 eur.

Nitra 11. mája (TASR) – Nitrianska radnica už začala s rekonštrukciou zimného štadióna. Podľa slov primátora Jozefa Dvonča má už mesto na svojom účte polmiliónovú dotáciu z Úradu vlády SR. Magistrát okrem toho požiadal predsedu vlády o ďalších 500.000 eur. Dôvodom je neočakávané zvýšenie nákladov na vzduchotechniku a protipožiarne opatrenia.

"Teraz hľadáme v rámci verejného obstarania firmu, ktorá by nám toto zabezpečila čo najlacnejšie. Náklady na túto časť investície sa pohybujú v rozpätí od 100.000 do 800.000 eur. My teraz intenzívne robíme na tom, aby sme vzduchotechniku dokázali spraviť v rámci prvej polmiliónovej dotácie," uviedol Dvonč.

Radnica už v rámci prvej etapy rekonštrukcie zimného štadióna opravila šatne a momentálne prebieha výmena mantinelov. "S tým, že plexisklá z hlavnej plochy sa umiestnia na vedľajšej ľadovej ploche, je to v cene montáže. Druhých 500.000 eur chceme použiť na rekonštrukciu sociálnych zariadení, na úpravu prechodových chodieb, kde by malo byť položených asi 900 metrov štvorcových nového gumového povrchu a na opravu opláštenia štadióna," povedal Dvonč.