Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra získala z UNICEF dotáciu na aktivity pre utečencov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dotácia UNICEF pomôže napríklad pri rekonštrukcii bývalej budovy Materskej školy Párovská a pri vzniku novej triedy.

Nitra 16. januára (TASR) - Detský fond OSN UNICEF Slovensko daroval mestu Nitra 655.000 eur, ktoré sú určené na riešenie krízových situácií utečencov. Ako informovala radnica, stalo sa tak na základe spoločného memoranda. "Vďaka dotácii budeme môcť pokračovať v aktivitách zameraných na integráciu utečencov a vzájomnú spoluprácu," informoval mestský úrad.

Dotácia UNICEF pomôže napríklad pri rekonštrukcii bývalej budovy Materskej školy Párovská a pri vzniku novej triedy. Mesto chce z týchto zdrojov financovať aj adaptáciu objektu v areáli Základnej školy Krčméryho na komunitné centrum pre mladých ľudí a obyvateľov z blízkeho okolia. "Budeme pokračovať aj v grantovej podpore pre projekty so zámerom posilnenia integrácie, vo financovaní personálu podporných tímov na základných školách s viac ako 20 deťmi z Ukrajiny i v účasti vybraných materských a základných škôl na inkluzívnom vzdelávaní v Škole inkluzionistov," uviedla radnica.

UNICEF už vlani ocenil výsledky, ktoré Nitra dosiahla pri integrovaní utečencov a cudzincov do spoločnosti a mestu v roku 2023 na tieto aktivity poskytol 644.000 eur. "Nitra môže slúžiť ako inšpirácia. Oceňujeme líderstvo mesta Nitra, ktoré preukázalo, že z úsilia o sociálnu inklúziu ukrajinských detí a ich rodín môže mať prospech celá komunita," uviedla pred časom Michaela Bauer z UNICEF.