Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Nitriansky kraj

Veriaci sa opäť zídu v Nitrianskej Blatnici na Svätojurskej púti

Na celoslovenskej púti do Skalného sanktuária Božieho milosrdenstva na hore Butkov sa zúčastnili stovky veriacich. Pripomenuli si tak zároveň i svätého Jána Pavla II., ktorý by tento rok oslavoval 99 rokov. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ako pripomenuli organizátori, pre pútnikov je pripravený bohatý duchovný i kultúrny program.

Nitrianska Blatnica 20. apríla (TASR) – Po dvojročnej prestávke sa počas víkendu veriaci opäť stretnú v Nitrianskej Blatnici na tradičnej Svätojurskej púti. Slávnostnú omšu pri Rotunde sv. Juraja pod Marhátom bude v nedeľu 24. apríla o 10.00 h celebrovať nitriansky biskup Viliam Judák.

Ako pripomenuli organizátori, pre pútnikov je pripravený bohatý duchovný i kultúrny program. Jeho súčasťou bude aj púťový jarmok na lúke Púšť. Pred samotnou omšou je pre návštevníkov pripravené vystúpenie sokoliarov, podujatie Lesná pedagogika a otvorenie výstavy fotografií, ktorá zachytáva 20 rokov fungovania občianskeho združenia Rotunda Jurko.

Po slávnostnej omši bude nasledovať program v amfiteátri pri Rotunde sv. Juraja. Predstaví sa folkpopová skupina z Bojnej Nová stopa a trio muzikantov Veselá trojka Pavla Kršky.