Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska budova Divadla Andreja Bagara bude svietiť na modro

Na budove Divadla Andreja Bagara (DAB) v Nitre je už nové osvetlenie. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Svetový deň povedomia o autizme bol na 2. apríla stanovený rezolúciou OSN.

Nitra 1. apríla (TASR) - Divadlo Andreja Bagara sa v piatok 2. apríla pripojí k svetovým dominantám, ktoré sa rozsvietia na modro. Modrým osvetlením si pripomenú Svetový deň povedomia o autizme. DAB sa k Svetovému dňu povedomia o autizme pripája pravidelne. „Sme radi, že nám divadlo opäť pomôže upevniť povedomie o celoživotnom ťažkom postihnutí, ktorým autizmus je,“ uviedol predseda OZ SPONA - Spoločnosť nápomocná autistom Róbert Mikulášik.

Svetový deň povedomia o autizme bol na 2. apríla stanovený rezolúciou OSN. Celosvetová kampaň s názvom Rozsvieť modrú vychádza z iniciatívy svetovej organizácie Autism Speaks. Jej cieľom je zvýšiť povedomie o autizme a snaha začleniť ľudí s autizmom do spoločnosti a vytvoriť im podmienky pre zmysluplný život.

Budova DAB v Nitre má moderné osvetlenie od roku 2017. Úsporné LED svietidlá umožňujú jej osvetlenie rôznymi farbami pri minimálnych nákladoch. „Vďaka svetelnému dizajnu sa tak budova divadla zaradila medzi svetové dominanty, ktoré sú pri rôznych medzinárodných dňoch či iných príležitostiach osvetlené vhodnými farbami,“ informovalo DAB.