Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 10. apríl 2024Meniny má Igor
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska galéria hudby ponúkne koncert Ivana Šillera

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Koncertný klavirista, dirigent a organizátor hudobných a edukačných projektov sa nitrianskemu publiku predstaví 30. júna.

Nitra 28. júna (TASR) – Letný hudobný cyklus v Nitrianskej galérii ponúkne ďalšie vystúpenie. V rámci 15. ročníka Galérie hudby sa v Koncertnej sále Župného domu predstaví Ivan Šiller.

Koncertný klavirista, dirigent a organizátor hudobných a edukačných projektov sa nitrianskemu publiku predstaví 30. júna. „Ivan Šiller študoval hru na klavíri v Bratislave na Vysokej škole múzických umení a v Gente na Kráľovskom konzervatóriu, ako štipendista aj v USA, Kanade a Nemecku. Venuje sa interpretácii súčasnej hudby, ensemblovej i sólovej hre a hudobnej reinterpretácii výtvarných diel,“ informovali organizátori.

Ako pripomenuli, cyklus komorných koncertov Galéria hudby predstavuje diela zo sólovej i komornej hudby rôznych historických období a súčasnosti. Diela svetových a domácich skladateľov interpretujú v Nitrianskej galérii hudobníci, ktorí sa etablovali nielen na domácej, ale aj na medzinárodnej scéne.