Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska galéria ponúkne počas Noci múzeí a galérií viaceré výstavy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Súčasťou podujatia bude tiež edukačná výstava zo zbierok galérie s názvom Každodennosť i súťaž Zaostri svoj zrak na umenie XI., ktorá potrvá počas celého dňa.

Nitra 4. mája (TASR) – Nitrianska galéria sa pripravuje na Noc múzeí a galérií. Svojim návštevníkom ponúkne v sobotu 14. mája prehliadky aktuálnych výstav i literárnu besedu.

Program sa začne už popoludní a potrvá až do nočných hodín. „V Reprezentačných priestoroch si záujemcovia môžu pozrieť výstavu Na palube s dielami umelca Juraja Kollára. V Galérii mladých zasa ponúkame výstavu Medzimesto(m)telom(a)krajinou, ktorá predstavuje práce mladých autorov. V našom Salóne bude sprístupnená aj výstava Akty X,“ informovala galéria.

Súčasťou podujatia bude tiež edukačná výstava zo zbierok galérie s názvom Každodennosť i súťaž Zaostri svoj zrak na umenie XI., ktorá potrvá počas celého dňa. „Literárna beseda s Dadom Nagyom a Zuzanou Husárovou na nádvorí meštianskeho domu na Samovej ulici 1 je naplánovaná na 17. hodinu,“ pripomenuli organizátori.