Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska nadácia podporí kultúrne projekty mimovládnych organizácií

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Granty sú určené na programový rozvoj žiadateľov, napríklad na strategické plánovanie, teambuilding či rozvoj inovatívnych programov.

Nitra 7. augusta (TASR) – Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporí kultúrne projekty, ktoré pripravujú neziskové mimovládne organizácie. V rámci grantovej výzvy s názvom Aby ľudia ľuďom pomáhali môžu žiadatelia získať na jeden grant sumu v maximálnej výške 3000 eur.

Mimovládne organizácie môžu svoje projekty a žiadosti o dotáciu posielať do 31. augusta. „Podporené budú tie subjekty, ktoré prinášajú umenie a kultúru širokej verejnosti v meste Nitra. Uvedomujeme si, že práve nezriaďovaná kultúra mala počas pandémie ochorenia COVID-19 limitovaný prístup k finančnej pomoci a obmedzený prístup k vykonávaniu svojej činnosti. Preto sme sa tento rok rozhodli v programe Aby ľudia ľuďom pomáhali podporiť práve túto oblasť,“ uviedla správkyňa NKN Ľubica Lachká.

Ako pripomenula, granty sú určené na programový rozvoj žiadateľov, napríklad na strategické plánovanie, teambuilding či rozvoj inovatívnych programov. Podporené bude aj vzdelávanie pracovníkov, preplácanie miezd v rámci inovatívnych programov i materiálne zabezpečenie dlhodobého charakteru. „Grant nie je určený na zaistenie krátkodobých aktivít, ale na dlhodobý a systematický rozvoj organizácie,“ doplnila Lachká.