Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky kraj bude spolufinancovať výstavbu nového atletického oválu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Atletický 400-metrový ovál má byť súčasťou Centra športu Nitrianskeho samosprávneho kraja, ktorý vo svojom areáli plánuje vybudovať Spojená škola na Slančíkovej ulici.

Nitra 17. augusta (TASR) – Výstavba nového atletického oválu, ktorý má byť súčasťou Spojenej školy na Slančíkovej ulici v Nitre, je bližšie k realizácii. Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milan Belica už podpísal zmluvu o spolufinancovaní národného športového projektu.

NSK už pred časom uzatvoril zmluvu so Slovenským atletickým zväzom, ktorý na výstavbu 400-metrovej certifikovanej dráhy s tartanovým povrchom aj príslušnými atletickými sektormi získal financie z Národného programu rozvoja športu v SR. „Celkové náklady na výstavbu dráhy sú vo výške 460.000 eur. NSK spolufinancuje prvú časť projektu sumou 250.000 eur,“ informoval Úrad NSK.

Atletický 400-metrový ovál má byť súčasťou Centra športu Nitrianskeho samosprávneho kraja, ktorý vo svojom areáli plánuje vybudovať Spojená škola na Slančíkovej ulici. Poslanci Zastupiteľstva NSK o projekte hlasovali na svojom májovom rokovaní. Po podpise zmluvy o jeho spolufinancovaní predsedom kraja sa zámer posúva bližšie k realizácii.