Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky kraj chce z plánu obnovy financovať sociálne služby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ako informoval Úrad Nitrianskeho samosprávneho kraja, týka sa to ZSS Lipka v Lipovej, Dunaj v obci Kováčov, Kamilka v Mani a Clementia v Kovarciach.

Nitra 21. mája (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce využiť prostriedky z Plánu obnovy a odolnosti SR na rozšírenie kapacít vo svojich zariadeniach sociálnych služieb (ZSS). Krajskí poslanci už na svojom májovom zasadnutí schválili uzavretie zmlúv o partnerstve k štyrom projektom.

Ako informoval Úrad NSK, týkajú sa ZSS Lipka v Lipovej, Dunaj v obci Kováčov, Kamilka v Mani a Clementia v Kovarciach. NSK chce v ZSS Lipka vybudovať špecializované zariadenie, ktoré bude v Lipovej poskytovať služby 12 klientom. Okrem toho sa služby ZSS majú rozšíriť o zariadenie podporovaného bývania, ktoré bude poskytovať svoje služby v Nových Zámkoch.

Projekt pre ZSS Dunaj počíta s výstavbou špecializovaného zariadenia komunitného typu. "Postavené bude v obci Mužla a bude mať kapacitu 12 osôb," uviedol Úrad NSK. Vybudovanie sociálno-zdravotného zariadenia s kapacitou do 30 miest s celoročnou pobytovou formou je súčasťou projektu, ktorý chce NSK realizovať v ZSS Kamilka v obci Maňa. Rovnaké zariadenie s rovnakou kapacitou má podľa plánov NSK pribudnúť aj v ZSS Clementia v obci Kovarce.