Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky piknik chce spájať obyvateľov mesta

Amfiteáter na nitrianskom sídlisku Diely bol v sobotu 28. júna 2014 dejiskom pikniku, ktorého súčasťou bol bohatý sprievodný programom. Ako uviedli organizátori zo Združenia STORM, cieľom podujatia bolo spojiť sídliskovú komunitu z rôznych sociálnych vrstiev stretnutím pri oddychu a spoločnom posedení na tráve. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hlavným cieľom pikniku je dať priestor obyvateľom sídliska na osobné stretnutia a tým vytvoriť príležitosť na vytvorenie základov komunity na sídliskách Klokočina a Diely.

Nitra 28. júna (TASR) - Amfiteáter na nitrianskom sídlisku Diely je dnes dejiskom pikniku, ktorého súčasťou je bohatý sprievodný programom. Ako uviedli organizátori zo Združenia STORM, cieľom podujatia je spojiť sídliskovú komunitu z rôznych sociálnych vrstiev stretnutím pri oddychu a spoločnom posedení na tráve.

"Pripravili sme klasický piknik s rôznymi voľnočasovými aktivitami, menším občerstvením a kultúrnym programom. V ňom vystúpi spevácky zbor Katars, rôzne hudobné skupiny a súčasťou pikniku bude aj výstava Sídlisko cez objektív. Pre hostí je pripravený aj futbalový turnaj. Počas celého popoludnia sa budú realizovať zaujímavé aktivity pre deti a mládež," uviedla Kristína Hozáková zo Združenia STORM.

Ako doplnila, hlavným cieľom pikniku je dať priestor obyvateľom sídliska na osobné stretnutia a tým vytvoriť príležitosť na vytvorenie základov komunity na sídliskách Klokočina a Diely. "Samozrejme, že vítaní sú všetci obyvatelia Nitry. Každý si môže doniesť deku a piknikový kôš. Akciu zveční mladá začínajúca fotografka Andrea Magová, ktorá bude s účastníkmi pikniku rada diskutovať na tému fotografovania. Výstava Sídlisko cez objektív sa po Nitrianskom pikniku presunie do priestorov Fotogalérie Trafačka," dodala Hozáková.
Amfiteáter na nitrianskom sídlisku Diely bol v sobotu 28. júna 2014 dejiskom pikniku, ktorého súčasťou bol bohatý sprievodný programom. Ako uviedli organizátori zo Združenia STORM, cieľom podujatia bolo spojiť sídliskovú komunitu z rôznych sociálnych vrstiev stretnutím pri oddychu a spoločnom posedení na tráve. Na snímke skákanie cez švihadlo.
Foto: TASR/Henrich Mišovič