Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nové Zámky budú oceňovať, verejnosť môže navrhnúť osobnosti mesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Písomné návrhy na udelenie cien je potrebné poslať na Mestský úrad v Nových Zámkoch najneskôr do piatka 30. júla.

Nové Zámky 11. júla (TASR) – Mesto Nové Zámky opäť hľadá osobnosti, ktoré si zaslúžia niektoré z ocenení, ktoré radnica každoročne udeľuje. Návrhy môžu podávať jednotlivci, ale aj občianske združenia, fyzické a právnické osoby i politické strany a hnutia. Novozámocká samospráva udeľuje päť typov ocenení. Významné osobnosti môžu získať titul Čestný občan mesta Nové Zámky, Cenu mesta Nové Zámky PRO URBE, Cenu primátora mesta Nové Zámky, Ocenenie „In memoriam“, prípadne rôzne odmeny a iné ocenenia.

Mestské ceny môžu byť udelené jednotlivcom a kolektívom, fyzickým i právnickým osobám, ktoré sa výraznou mierou zaslúžili o rozvoj mesta. „Môžu ich získať aj významné osobnosti, ktoré Nové Zámky navštívili, alebo k nim majú kladný vzťah. Ocenenia možno udeliť aj občanom, ktorí s nasadením vlastného života zachránili ľudské životy alebo majetok,“ pripomenula radnica.

Písomné návrhy na udelenie cien je potrebné poslať na Mestský úrad v Nových Zámkoch najneskôr do piatka 30. júla. „V zmysle platných zásad budú návrhy posudzované na mestskom zastupiteľstve, ktoré rozhodne o ich udelení. Cenu primátora mesta Nové Zámky udeľuje primátor podľa vlastného rozhodnutia,“ oznámila radnica.