Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nové Zámky zrekonštruovali kanceláriu prvého kontaktu

Hlavné námestie s rímsko-katolíckym kostolom v Nových Zámkoch. Foto: Teraz.sk/Monika Voleková

Rekonštrukciou kancelárie prvého kontaktu sa zväčšila pôdorysná plocha klientskej zóny, pribudli stoličky pre čakajúcich klientov, klimatizácia. Vymenený bol aj nábytok a úradná tabuľa.

Nové Zámky 30. októbra (TASR) - Mesto Nové Zámky zrekonštruovalo kanceláriu prvého kontaktu, opäť je v prevádzke na prízemí budovy mestského úradu (MsÚ). Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Petronela Bernáth, kancelária bola zriadená v júni 1994, čo znamená, že v pôvodnom stave fungovala 23 rokov.

Vzhľadom na to, že odvtedy sa jej interiérové vybavenie značne opotrebovalo, je vstupnou bránou do úradu a je jeho vizitkou, bolo potrebné pristúpiť k jej vynoveniu. "Nevyhovujúce boli podlahy i elektrické vedenie. Naším prvoradým cieľom bolo vytvoriť väčší priestor na vybavovanie úradných záležitostí našich klientov. Architektonickú štúdiu vypracoval architekt Pavol Husár," povedala Bernáth.

Rekonštrukciou kancelárie prvého kontaktu sa zväčšila pôdorysná plocha klientskej zóny, pribudli stoličky pre čakajúcich klientov, klimatizácia. Vymenený bol aj nábytok a úradná tabuľa. Vytvorená bola miestnosť pre registráciu, serverovňu a nechýba ani kuchynka pre zamestnancov. "Celkové náklady na rekonštrukciu predstavujú 114.688,96 eura, ktoré budú hradené z vlastných zdrojov samosprávy," doplnila hovorkyňa mesta.