Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nový primátor Nových Zámkov chce pozvať občanov na verejnú diskusiu

Otokar Klein Foto: TASR/Pavel Neubauer

Občanom dal novozvolený primátor - operný spevák Otokar Klein - verejný prísľub, že uprednostní aktívne riadenie a reprezentovanie mesta pred vlastnou umeleckou kariérou.

Nové Zámky 16. novembra (TASR) – Novým primátorom Nových Zámkov sa stal 40-ročný operný spevák Otokar Klein, ktorý kandidoval ako nezávislý. V kresle primátora nahradí Gejzu Pischingera, ktorý viedol mesto tri volebné obdobia. Novozvolený primátor chce ako prvé po svojom nástupe do funkcie podľa vlastných slov pozvať všetkých občanov mesta na verejnú diskusiu po mestských štvrtiach a pýtať sa na ich problémy.

“Vyvolám verejnú diskusiu aj na tému, ako budeme spoločne riešiť minulosť, dlhy mesta, zodpovednosť za nevýhodné zmluvy, či budeme spoločne od vinníkov požadovať právnu, alebo len morálnu zodpovednosť. Opýtam sa, čo občania považujú za prioritné problémy, ktoré sa musia riešiť ihneď,” predstavil svoje prvé kroky Klein. Zároveň plánuje predložiť občanom svoje vízie a projekty týkajúce sa rozvoja mestských podnikov, zveľadenia mestských majetkov a predstaviť možnosti využitia eurofondov v rôznych oblastiach samosprávy.

“Predstavím víziu prosperujúceho mesta, ktoré tvorí reálne hodnoty a nikdy nespotrebuje viac, ako vytvorí a tiež víziu otvorenej a múdrej samosprávy, založenej na vzájomnej dôvere, obetavosti, solidarite, záujme a starostlivosti o svojich občanov,” sľúbil Klein obyvateľom Nových Zámkov.

Občanom dal novozvolený primátor verejný prísľub, že uprednostní aktívne riadenie a reprezentovanie mesta pred vlastnou umeleckou kariérou. “Som presvedčený, že pozitívne zmeny v našom meste najmä v oblasti zvyšovania zamestnanosti a kvality života je možné dosiahnuť aktívnym prístupom a spoluprácou s kompetentnými orgánmi štátnej správy a s predstaviteľmi regionálnej samosprávy,” skonštatoval.

V 25-člennom mestskom zastupiteľstve bude v novom volebnom období pôsobiť sedem nominantov koalície SMK-MKP a Most-Híd, deväť poslancov koalície Smer-SD, KDH, SDKÚ-DS, jeden nominant Siete a osem nezávislých poslancov. Do poslaneckých kresiel sa vráti 15 poslancov, ktorí pôsobili v mestskom zastupiteľstve aj v končiacom sa volebnom období.