Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Nitriansky kraj

Nový projekt má do Botanickej záhrady SPU pritiahnuť viac detí

Botanická záhrada SPU, foto z archívu. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Expozícia permakultúrnej záhrady sa má po doplnení o hravé edukačné prvky stať pútavým vzdelávacím priestorom pre rodiny s deťmi.

Nitra 12. januára (TASR) - Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre pripravuje projekt s názvom Lesné hry v permakultúre. Jeho výsledkom má byť nová interaktívna hravá zóna s prvkami lesnej školy.

Ako informovali autori projektu, jeho súčasťou majú byť viaceré edukačné prvky. "Pôjde o dendrofón, senzorický chodník a pocitovú lavičku s využitím materiálov ako tráva, mach, šišky, konáre, kôra, piesok či kamienky. Projekt počíta aj s osadením náučných tabúľ s pexesom, s labyrintmi a sedením v skleníku. Súčasťou aktivít je aj dobrovoľnícky realizačný workshop," uviedla botanická záhrada, ktorá chce na realizáciu projektu získať dotáciu z grantovej schémy Vy rozhodujete, my pomáhame.

Expozícia permakultúrnej záhrady sa má po doplnení o hravé edukačné prvky stať pútavým vzdelávacím priestorom pre rodiny s deťmi. "Cítime potrebu zvyšovať environmentálne povedomie aj voči verejnosti s osobitným zreteľom na detského návštevníka a rozširovať tak komunitu ekologicky zmýšľajúcich ľudí," doplnila riaditeľka Botanickej záhrady SPU Alica Beňová.