Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky kraj pripravuje projekt, ktorý má znížiť dosahy pandémie

Iustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kraj chce okrem toho v rámci projektu zabezpečiť aj lepšie vybavenie epidemiologických ambulancií i ambulancií pre dospelých a pre deti a dorast.

Nitra 12. apríla (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje projekt, ktorý je zameraný na ochranu zdravia a zníženie dosahov pandémie ochorenia COVID-19. Jeho cieľom je zabezpečiť lepšiu starostlivosť o pacientov i kvalitnejšie vybavenie pre zdravotníkov i v zariadeniach sociálnych služieb (ZSS).

Projekt má byť financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Jeho maximálna výška môže byť 1,1 milióna eur, NSK sa na ňom bude podieľať päťpercentným spolufinancovaním. „V rámci tejto výzvy pripravujeme žiadosť na poskytnutie nenávratného finančného príspevku. Ten bude využitý na vybavenie zariadení zdravotníckeho systému, pre zabezpečenie prevencie, na zlepšenie diagnostiky a na liečbu pacientov podozrivých alebo chorých na COVID-19. Týkať sa bude polikliník v Šali, Štúrove a v zariadení Kreativ Klasov,“ uviedla riaditeľka Úradu NSK Helena Psotová.

Kraj chce okrem toho v rámci projektu zabezpečiť aj lepšie vybavenie epidemiologických ambulancií i ambulancií pre dospelých a pre deti a dorast. „Chceme zlepšiť aj ochranu pracovníkov zdravotníckeho systému pred ochorením COVID-19. Tam radíme aj zamestnancov zariadenia Borinka - Alzheimercentrum, ZSS Nitra – Môj domov, ZSS Penzión v Topoľčanoch a ZSS Topoľčany,“ dodala Psotová.