Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

O post primátora Nitry sa chce uchádzať Š. Štefek

Štefan Štefek, foto z archívu. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Okrem Štefeka už záujem kandidovať na post primátora mesta Nitra oznámil súčasný primátor Mareka Hattas a bývalý prednosta Mestského úradu v Nitre Igor Kršiak.

Nitra 25. marca (TASR) - V tohtoročných komunálnych voľbách sa bude o post primátora Nitry uchádzať aj Štefan Štefek. Štefek bol v minulosti okresným predsedom strany Smer-SD v Nitre, je dlhoročným mestským poslancom, v rokoch 2006 až 2014 zastával funkciu nitrianskeho viceprimátora. Kandidatúru potvrdil prostredníctvom svojho volebného štábu.

Volebný program chce oficiálne predstaviť na tlačovej konferencii v stredu 30. marca. Štefek sa ako nezávislý kandidát uchádzal o post nitrianskeho primátora aj v roku 2018. Počas kampane ho pre podozrenie z nepriamej korupcie zadržala NAKA, v rovnaký deň bol prepustený na slobodu a v roku 2019 Generálna prokuratúra SR jeho obvinenie zrušila. Štefek svoje zadržanie a obvinenie vnímal ako súčasť nekalej politickej kampane.

Okrem Štefeka už záujem kandidovať na post primátora mesta Nitra oznámil súčasný primátor Mareka Hattas a bývalý prednosta Mestského úradu v Nitre Igor Kršiak. Svoje predvolebné bilbordy má v uliciach Nitry aj mestský poslanec Pavol Obertáš.