Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Ondrejský jarmok v Komárne bude v tomto roku skôr

jarmok, ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Takmer každé mesto na Slovensku má svoj jarmok a ani Komárno nie je výnimkou.

Komárno 28. septembra (TASR) – Ondrejský jarmok v Komárne sa uskutoční 20.-22. novembra. V posledných rokoch sa koná vždy o niečo skôr. Termín ovplyvňujú sviatky, počasie, ako aj iné jarmoky v okolitých mestách. TASR informoval hovorca mestského úradu Róbert Králik.

Takmer každé mesto na Slovensku má svoj jarmok a ani Komárno nie je výnimkou. „Mesto je pyšné na túto udalosť, mnoho ľudí si zapisuje termín do svojho diára s veľkými písmenami. Tento rok bude Ondrejský jarmok v druhej polovici novembra, týždeň pred Ondrejom,“ uviedol hovorca. K Ondrejskému jarmoku neodmysliteľne patrí vôňa vareného vína, medoviny, čerstvo pečenej klobásy či pečienky a rôznorodý jarmočný tovar.

„Okrem jarmočných predajcov v osobitnej uličke nájdete aj tradičných remeselníkov, ktorí budú ponúkať vlastné výrobky, prípadne predvedú svoju zručnosť,“ povedal Králik. Mesto sa snaží osloviť čo najviac ľudí, ktorí sa venujú tradičným, takmer zabudnutým remeslám. “Záujemcovia sa môžu prihlásiť osobne, mailom alebo telefonicky na mestskom úrade,” dodal.