Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

OPITÝ S DEŤMI V AUTE HAVAROVAL: Nemal ani vodičák

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook - Polícia SR Nitriansky kraj

Nehoda sa stala v nočných hodinách na ceste medzi Ondrejovcami a Tekovským Hrádkom v okrese Levice.

Levice 18. mája (TASR) – Neďaleko Levíc havaroval opitý 33-ročný vodič bez vodičského oprávnenia. V aute viezol tri malé deti, najmladšie malo 12 mesiacov, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Nehoda sa stala v nočných hodinách na ceste medzi Ondrejovcami a Tekovským Hrádkom v okrese Levice. Vodič vozidla Opel Astra pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. V dôsledku toho prešiel s vozidlom do protismeru, kde vošiel na ľavú krajnicu. Následne dostal s vozidlom šmyk a vošiel do priekopy, kde prednou časťou narazil do brehu potoka pod mostom, skonštatovala polícia.

Pri dopravnej nehode sa zranil vodič a štyria spolujazdci. Traja z nich boli deti vo veku päť, tri a jeden rok. Pri nehode neutrpeli vážne zranenia. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 1,13 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,35 promile. Lustráciou zistili, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia a navyše jazdil na vozidle bez platnej emisnej a technickej kontroly.

Levickí dopravní policajti začali trestné stíhanie a súčasne vzniesli obvinenie vodičovi pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.