Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Nitriansky kraj

Oprava škôd po požiari domu v Nitre potrvá mesiace, zranili sa 2 ľudia

Na archívnej snímke evakuácia obyvateľov Domu s opatrovateľskou službou, ktorý zachvátil požiar na ulici Janka Kráľa v Nitre v nedeľu 15. mája 2022. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pri požiari sa zranili dvaja ľudia.

Nitra 16. mája (TASR) – Po požiari Domu s opatrovateľskou službou na Ulici Janka Kráľa v Nitre, ktorý vypukol v nedeľu (15. 5.) večer v jednom z bytov na prvom poschodí v bloku A, zostali neobývané byty na celom poschodí. Dôvodom je silné zadymenie a poškodená elektroinštalácia, informoval Tomáš Holúbek, hovorca mesta Nitra, ktoré je zriaďovateľom zariadenia.

Predbežná škoda je vyčíslená na 100.000 eur. Podľa Holúbka je poškodených celkovo desať bytov, deväť na jednom poschodí a byt nachádzajúci sa nad tým, v ktorom požiar vznikol. Škody sú typické pre horenie a následné hasenie. "Zničená je elektroinštalácia, poškodené sú zárubne, vyvalené dvere, zadymené alebo zatečené priestory, poničená maľovka. Meniť sa zrejme budú musieť aj rozvody vody," skonštatoval hovorca. Oprava bytov potrvá minimálne niekoľko týždňov, pravdepodobne však až mesiacov.

Pri požiari sa zranili dvaja ľudia. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Andrea Červočová, jedna osoba sa nadýchala splodín horenia, druhá utrpela zranenie ruky. V čase požiaru sa v zariadení nachádzalo približne 100 seniorov, 44 z nich bolo evakuovaných. Na mieste zasahovalo 18 hasičov so siedmimi kusmi techniky. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa, na mieste bol zisťovateľ príčin požiarov.

Na snímke hasiči zasahujú v Dome s opatrovateľskou službou, ktorý zachvátil požiar na ulici Janka Kráľa v Nitre v nedeľu 15. mája 2022.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


Piatim seniorom poskytlo mesto dočasné ubytovanie v hotelovej časti amfiteátra pod Zoborom, kde bolo počas pandémie zriadené karanténne centrum pre ľudí bez domova s novým koronavírusom. V dvojlôžkových izbách sú ubytovaní štyria klienti zariadenia a syn jedného z nich, ktorý mal povolenie bývať s ním v Dome s opatrovateľskou službou. Ďalší štyria klienti odišli k svojim príbuzným, ostatní sa mohli vrátiť do bytov, prípadne do náhradných priestorov v rámci zariadenia, potvrdil Holúbek.