Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Pandemická situácia v levickej nemocnici sa výrazne zlepšila

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Nemocnica nemá žiadneho zamestnanca pozitívne testovaného na nový koronavírus.

Levice 22. marca (TASR) – Pandemická situácia v Nemocnici Agel Levice sa výrazne zlepšila. Počet pacientov pozitívne testovaných na nový koronavírus poklesol, napriek tomu sú intenzivistické lôžka s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu stále plne vyťažené. „K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 22 pacientom s novým koronavírusom na bežnom lôžku, čo je pokles o 16 pacientov oproti minulému pondelku. Ďalších sedem pacientov s ochorením COVID-19 si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ informoval riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Levická nemocnica nemá žiadneho zamestnanca pozitívne testovaného na nový koronavírus, deväť zamestnancov je v preventívnej karanténe. Počas uplynulého týždňa zrealizovali zdravotníci 72 operácií, čo je výrazný nárast.

V mobilnom odberovom mieste vykonali 1412 antigénových testov, z nich 12 bolo pozitívnych. Z celkového počtu 242 PCR testov bolo pozitívnych 49 testovaných. Intenzívne pracuje aj levické vakcinačné centrum, kde sa denne očkuje do 800 ľudí. Len za minulý týždeň dostalo vakcínu Pfizer/Biontech takmer 4200 registrovaných záujemcov. U žiadneho nezaznamenali vážnu reakciu na očkovanie.