Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Počas Dní mesta Levice chcú vytvoriť rekord v drepe

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V piatok 22. mája sa chcú Levičania pokúsiť o rekord - koľko ľudí vydrží počas 1 minúty v drepe.

Levice 16. mája (TASR) – Dnešnou Nocou múzeí a galérií v Tekovskom múzeu začínajú Dni mesta Levice, ktoré potrvajú až do soboty 23. mája a ponúknu zaujímavé podujatia pre všetky vekové kategórie.

V múzeu je pripravený celodenný program pre malých aj veľkých návštevníkov, areál Levického hradu a vodného mlyna v Bohuniciach bude otvorený do 22.hodiny. Do 20. hodiny môžu dnes priaznivci lahodného moku počas Putovania za vínom ochutnať na deviatich zastávkach vyše 150 druhov vín od 20 miestnych vinárov.

V stredu 20. mája je pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o veci verejné a chceli by sa aktívne podieľať na prerozdelení mestského rozpočtu, pripravená prezentácia a diskusia na tému Participatívny rozpočet. Kontakt Cafe pripravilo diskusiu s Danielom Pastirčákom a Štefanom Hríbom na 23. mája. Svoje umelecké a športové aktivity ukážu verejnosti mladí ľudia z Jungle Gymu a Zoo Crew. V piatok 22. mája sa chcú Levičania pokúsiť na Námestí hrdinov o 15.45 h o rekord - koľko ľudí vydrží počas 1 minúty v drepe.

Za krásami hviezdnej oblohy záujemcov zavedie počas Dní mesta Levice Tekovská hvezdáreň. Pre milovníkov výtvarného umenia a fotografie pripravilo Regionálne osvetové stredisko, Stredná umelecká škola Ladislava Bielika a Kaviareň Na kus reči výstavy obrazov a fotografií. Okrem toho návštevníkov čaká veľa kultúrnych podujatí - koncerty, divadelné predstavenia, tanečné vystúpenia, premietanie filmov, ktoré pripravilo Mestské kultúrne stredisko. V Reštaurácii Biela hus budú môcť ochutnať regionálne špeciality a v Kontakt Cafe kávové umenie majstra Slovenska v baristike. Pokrstia aj novú knihu Csabu Tolnaia Levice na starých fotografiách a Levický okrášľovací spolok zasadí nový strom za pomníkom na námestí. A nebude chýbať ani jarmok. Informovala hovorkyňa mesta Adriana Macáková.