Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Nitriansky kraj

Poisťovňa ponúkla majiteľom domu zálohu na opravu poškodenej strechy

V Nitre v miestnej časti Zobor sa dnes vo vzduchu stretli dve bezmotorové lietadlá. Jedno z nich narazilo do strechy rodinného domu, ktorú poškodilo. Druhý účastník nehody so svojím lietadlom bezpečne pristál na letisku v Janíkovciach. Na snímke poškodená strecha rodinného domu po náraze bezmotorového lietadla. Foto: TASR

Rodinný dom v nitrianskej mestskej časti Zobor poškodilo jedno z dvoch bezmotorových lietadiel, ktoré sa v sobotu 2. apríla okolo obeda dostali vo vzduchu do kontaktu.

Nitra 4. apríla (TASR) – Pracovníci poisťovne Allianz – Slovenská poisťovňa dnes ukončili obhliadku rodinného domu, do ktorého strechy počas víkendu narazilo bezmotorové lietadlo. Poisťovňa ponúkla majiteľom domu okamžité poskytnutie zálohy na opravu poškodenej strechy. „Už počas víkendu sme telefonicky informovali klientov, že s opravou môžu začať okamžite. Na odstránenie škody v takomto rozsahu sme im odporučili využiť služby odborníkov,“ informovala Lucia Muthová z odboru firemnej komunikácie poisťovne.

Podľa slov Muthovej bude poistné plnenie poskytnuté vo výške primeraných nákladov na znovuzriadenie poškodenej stavby, prípadne uvedenia do stavu pred vznikom poistnej udalosti v cenách nových materiálov. „Škoda sa bude riešiť z vlastného poistenia majetku majiteľov nehnuteľnosti, čo je pre klientov pohodlnejšie, rýchlejšie aj výhodnejšie, keďže v prípade zodpovednostného poistenia má poškodený nárok na náhradu skutočnej škody,“ skonštatovala.

Rodinný dom v nitrianskej mestskej časti Zobor poškodilo jedno z dvoch bezmotorových lietadiel, ktoré sa v sobotu 2. apríla okolo obeda dostali vo vzduchu do kontaktu. Jeden z vetroňov narazil do strechy rodinného domu, druhý účastník nehody bezpečne pristál na letisku v Janíkovciach. Na mieste zasahovali hasiči, polícia aj zdravotníci. Český pilot vetroňa sa stihol katapultovať pred nárazom lietadla do strechy, s padákom pristál v záhrade domu a utrpel ľahké zranenia.