Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Nitriansky kraj

Policajti a hasiči dnes spoločne darovali krv

Nitrianski policajti a hasiči 10. decembra 2014 v Nitre spoločne darovali viac ako 20 litrov krvi, ktorá môže v budúcnosti zachrániť ľudské životy. Na pravidelnom spoločnom odbere tejto vzácnej tekutiny sa zišlo celkovo 32 policajtov a 12 hasičov. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na spoločnom odbere krvi sa streli už po deviaty raz.

Nitra 10. decembra (TASR) – Nitrianski policajti a hasiči dnes spoločne darovali viac ako 20 litrov krvi, ktorá môže v budúcnosti zachrániť ľudské životy. Na pravidelnom spoločnom odbere tejto vzácnej tekutiny sa dnes zišlo celkovo 32 policajtov a 12 hasičov. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková, zo 44 príslušníkov policajného a hasičského zboru mohlo dnes darovať krv 42 darcov, ktorým to umožňoval ich zdravotný stav.

Podľa Čuhákovej nie je dnešná akcia policajtov a hasičov výnimočná. Na spoločnom odbere krvi sa streli už po deviaty raz. „Koná sa už niekoľko rokov. V lete sa daruje krv u hasičov a v zime u nás. Snaha pomôcť iným ľuďom vyplýva hlavne z toho, že príslušníci policajného zboru i hasičského a záchranného zboru sú denne konfrontovaní s utrpením ľudí pri nehodách, zraneniach a v ďalších prípadoch. Pri svojej práci sa s tým denne stretávajú a vedia, aké dôležité je pomáhať aj touto formou,“ povedala Čuháková.

Fotogaléria z darovania krvi