Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

ZBYTOČNÁ SMRŤ MATURANTA: Vodič zrazil neoznačeného cyklistu

Medzi obcami Kolíňany a Čeľadice v nitrianskom okrese došlo k tragickej udalosti, pri ktorej zahynul 18 ročný maturant. Foto: FB Polícia Slovenskej republiky

Policajti v dychu vodiča nezistili prítomnosť alkoholu. Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina nešťastia sú predmetom vyšetrovania.

Nitra 11. marca (TASR) – Pri tragickej dopravnej nehode prišiel o život 18-ročný maturant. Nehoda sa podľa polície stala medzi obcami Kolíňany a Čeľadice v okrese Nitra v utorok 10. marca večer. Mladík prechádzal na svojom bicykli v blízkosti miestnej vodnej nádrže v tmavom oblečení a bez osvetlenia bicykla. V tom istom čase tadiaľ prechádzal na osobnom aute Alfa Romeo 20-ročný vodič.

Vodič pravdepodobne neskoro zbadal cyklistu a začal brzdiť. Auto dostalo šmyk, otočilo sa do protismeru a po zrážke s cyklistom zastalo v priekope,“ informovala o tom polícia.

K zranenému cyklistovi bola privolaná záchranka, muž však napriek poskytnutej pomoci následkom zranení podľahol. Policajti v dychu vodiča nezistili prítomnosť alkoholu. Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina nešťastia sú predmetom vyšetrovania. Polícia vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie za trestný čin usmrtenia.