Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Vodičovi vbehla do cesty lesná zver, pri nehode sa zranili štyri osoby

Vodičovi osobného auta Fiat Croma pravdepodobne vbehla do jazdnej dráhy lesná zver a on strhol riadenie doľava. Foto: FB: Polícia SR - Nitriansky kraj

Pri zrážke obidvoch vozidiel sa ťažšie zranil 15-ročný spolujazdec vo Fiate.

Nové Zámky 23. septembra (TASR) – Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste medzi Novými Zámkami a Dvormi nad Žitavou, sa zranili štyria ľudia. Príčinou zrážky dvoch vozidiel bola pravdepodobne lesná zver, ktorá vbehla do jazdnej dráhy vodičovi osobného auta Fiat Croma. Vodič strhol riadenie doľava. V protismere sa však pohybovalo osobné auto BMW, ktorého vodič taktiež strhol riadenie do protismeru, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Pri zrážke obidvoch vozidiel sa ťažšie zranil 15-ročný spolujazdec vo Fiate. Ďalšie tri osoby utrpeli ľahšie zranenia. Alkohol v dychu vodičov policajti nezistili. Okolnosti, miera zavinenia a príčina dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania polície v Nových Zámkoch.

Polícia upozorňuje vodičov na zvýšený výskyt lesnej zveri v okolí ciest. „Jesenný zber úrody a dozrievanie lesných plodov môže na polia a okraje lesných porastov pritiahnuť viac zveri ako obvykle a tá nedbajúc na naše cesty a predpisy migruje krížom-krážom,“ upozorňuje vodičov polícia.