Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V Poľnom Kesove vzniká bazénový svet za milióny eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Tohtoročná letná sezóna v Thermal Kesove sa začala už 1. mája a potrvá až do septembra.

Poľný Kesov 2. júna (TASR) – Nový bazénový svet vzniká v rekreačnom zariadení Thermal Kesov v Poľnom Kesove, neďaleko Nitry. Vďaka investícii päť miliónov eur tu pribudnú nové bazény, ubytovacie zariadenia a rôzne vodné atrakcie. Súčasťou investície je nový výplavový bazén, ktorý bude spájať vnútorné a vonkajšie priestory. Okrem toho bude postavený aj vírivý a zážitkový bazén.

"Súčasťou nového bazénového sveta bude aj zážitková plocha s vodnými tryskami a nové sociálne zariadenia. Taktiež pripravujeme kvalitné wellness centrum," uviedla manažérka Thermal Kesov Zuzana Páleníková. Ako pripomenula, v ďalších etapách sa plánuje výstavba nových ubytovacích kapacít, bazénov a športovísk. Vonkajšie bazény budú vybavené rôznymi atrakciami pre deti a dospelých. Chýbať nebudú ani tobogany.

Tohtoročná letná sezóna v Thermal Kesove sa začala už 1. mája a potrvá až do septembra. Počas celého leta budú pokračovať aj začaté stavebné práce, pri ktorých už bolo preinvestovaných 500.000 eur. "Výstavba bude teda prebiehať aj počas sezóny, ale neobmedzí prevádzku kúpaliska a hotela a návštevníci si budú môcť vychutnávať pohodu aj relax v areáli. Ukončenie prác je naplánované na november 2014," vysvetlila Páleníková.

Dnes majú návštevníci zariadenia k dispozícii vnútorný hypertermálny bazén s vodou vhodnou na liečbu pohybového ústrojenstva, reumy a centrálneho nervového systému. Okrem toho je sprevádzkovaný bazén pri jazere a pri priaznivom počasí je k dispozícii aj bazén na opaľovanie a detský bazén. Okrem vonkajšieho letného kúpaliska je počas letnej sezóny otvorený aj kemping a chatová osada. Thermal Kesov však funguje celoročne. "Počas 12 mesiacov je k dispozícii trojhviezdičkový hotel s reštauráciou, vnútorný bazén a cez víkendy je sprístupnený aj jeden vonkajší bazén s termálnou vodou a wellness procedúry," doplnila Páleníková.