Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Pracovníkov nemocnice v Komárne identifikujú podľa farieb uniformy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Primárov, primárky, lekárov a lekárky je možné spoznať podľa bielej alebo červenej uniformy, vedúce sestry podľa tyrkysovej, sestry detského oddelenia majú bielu farbu uniformy s detským motívom.

Komárno 14. mája (TASR) – Nemocnica Agel Komárno rozbehla pilotný projekt identifikácie zamestnancov. Zdravotníci budú na prvý pohľad rozoznateľní. Všetci zamestnanci nemocnice, ktorí prichádzajú do kontaktu s pacientmi, budú mať svoju určenú farbu zdravotníckej uniformy.
"Farebné oblečenia sú dobrým krokom k prehľadnejšiemu rozoznávaniu personálu. Pre pacientov je ťažké rozlíšiť či už primárov, lekárov, vedúce sestry, sestry alebo zdravotníckych asistentov," zdôvodnil zavedenie farebných uniforiem námestník nemocnice Csaba Bozsaky.

Uniformy sa delia na pánske a dámske, pričom ak sú obe pohlavia v rovnakej funkcii, farba je rovnaká. Primárov, primárky, lekárov a lekárky je možné spoznať podľa bielej alebo červenej uniformy, vedúce sestry podľa tyrkysovej, sestry detského oddelenia majú bielu farbu uniformy s motívom blízkym deťom.

Sestry a laboranti oddelenia klinickej biochémie, hematologicko-transfúzneho oddelenia a rádiológie majú modrú farbu uniformy. Zdravotníckej asistentke prislúcha ružová uniforma a zdravotníckemu asistentovi biela s ružovým golierom. Sanitárku a sanitára je možné rozpoznať podľa žltej uniformy a upratovačky podľa fialovej. Súčasťou dámskych uniforiem sú aj šaty.