Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Prevádzkovateľov gastrostánkov na kúpalisku v Nitre vyberú v súťaži

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Podľa radnice cieľom súťaže nie je len výber poskytovateľov gastroslužieb, ale aj zvýšenie ich kvality a rozmanitosti.

Nitra 13. júna (TASR) – Nitrianska radnica pripravuje verejnú obchodnú súťaž na prenájom gastrostánkov, ktoré budú počas tohtoročnej letnej sezóny prvýkrát slúžiť verejnosti na letnom kúpalisku. Osadenie a prevádzka nových stánkov je súčasťou modernizácie kúpaliska.

V Nitre sa dlhé roku zvažovalo prebudovanie kúpaliska z letného na celoročné. Poverená pracovná skupina však navrhla prestavbu zamietnuť, predovšetkým pre absenciu zdroja termálnej vody. Magistrát sa preto rozhodol ísť cestou postupnej modernizácie kúpaliska.

V tomto roku je naplánovaná výmena zastaraných bazénových filtrov, ohrev vody v detskom bazéne a celkové skvalitnenie gastroslužieb. Súčasťou týchto aktivít je odstránenie starých a poškodených bufetových stánkov vo vlastníctve mesta, vybudovanie spevnených plôch a novej oddychovej časti pred gastrozónou a kúpa kontajnerového WC pre verejnosť spolu s tromi novými kontajnerovými gastrostánkami.

Prevádzkovateľov stánkov bude vyberať v priebehu júna mesto prostredníctvom obchodnej súťaže. „Nehnuteľnosti budú prenajaté na dobu určitú, a to na štyri roky, počnúc tohtoročnou sezónou 2020. Nájomné je určené minimálnou sumou 30 eur za meter štvorcový a mesiac. Nájomné sa bude platiť len za obdobie, počas ktorého bude kúpalisko otvorené,“ konštatuje sa v uznesení, ktoré schválili mestskí poslanci na svojom júnovom rokovaní.

Podľa radnice cieľom súťaže nie je len výber poskytovateľov gastroslužieb, ale aj zvýšenie ich kvality a rozmanitosti. „Odporúčame, okrem výšky ponúknutej sumy nad stanovené minimum, uplatniť aj kritériá, ktoré zohľadnia kvalitu ponúkaných jedál a nápojov i skúsenosti s daným typom služieb,“ konštatuje sa v materiáli, ktorý schválilo mestské zastupiteľstvo