Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Profesionálni hudobníci ponúknu záujemcom trojdňový workshop

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podujatie je súčasťou širšieho programu Vzdušné Zámky - mesto kultúry 2020.

Nové Zámky 1. júla (TASR) – Milovníci hudby sa počas najbližšieho víkendu môžu v Nových Zámkoch zapojiť do podujatia s názvom Za hranice s hudbou. Workshop, ktorý pre verejnosť pripravili profesionálni hudobníci, potrvá od 2. do 4. júla.

Podujatie je súčasťou širšieho programu Vzdušné Zámky - mesto kultúry 2020. „Hudobníci a lektori workshopu prichádzajú do Nových Zámkov s krásnym hudobným programom v štýle moderného jazzu, swingu či groovu, ktorý predstavia na svojom koncerte v piatok 2. júla v Malej sále Domu kultúry,“ informovali organizátori.

V sobotu 3. júla pozývajú verejnosť na bezplatný celodenný interaktívny workshop, ktorý zahŕňa hodiny improvizácie, kreatívneho prístupu k harmónii, k rytmu, ku hre v kapele a jam session. „Workshop je otvorený pre všetkých inštrumentalistov a spevákov,“ pripomínajú lektori.

Záver podujatia bude patriť nedeľnému koncertu, na ktorom sa predstavia účastníci workshopu spolu so svojimi lektormi. „Verejná jam session bude verejne prístupná v priestoroch Aqua Caffé,“ pozývajú organizátori.