Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Prokuratúra v Nitre nekomentuje obvinenie vyšetrovateľa Martina J.

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vyšetrovateľa obvinil 12. apríla námestník krajského prokurátora v Nitre.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Nitrianska krajská prokuratúra zatiaľ nekomentuje dôvody obvinenia vyšetrovateľa Martina J. Vyšetrovateľa obvinili zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Naopak, obvinenie a trestné stíhanie advokáta Pavla G. zrušili. Upozornil na to týždenník Plus 7 dní.

"Ku skutku a k dôvodom obvinenia sa v súčasnom štádiu konania nie je možné zo strany Krajskej prokuratúry Nitra vyjadriť," povedal pre TASR prokurátor krajskej prokuratúry Jaroslav Maček.

Vyšetrovateľa obvinil 12. apríla námestník krajského prokurátora v Nitre. Podľa medializovaných informácií sa má obvinenie týkať odposluchov poľovníckej chaty. Martin J. situáciu vníma ako snahu o zastrašovanie, uviedol pre televíziu Markíza.

Advokátovi Pavlovi G. zrušili obvinenie za zločin krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy z dôvodu, že bolo vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vznesené "v rozpore so zákonom a nedôvodne". Maček priblížil, že nezákonné a neopodstatnené bolo aj začatie trestného stíhania.

Nitrianska krajská prokuratúra požiadala na začiatku marca Generálnu prokuratúru (GP) SR, aby rozhodla o príslušnosti prokurátora na ďalšie konanie. "GP SR rozhodla koncom marca 2022 – nezistila dôvod, pre ktorý by mala byť určená výnimka z miestnej príslušnosti Krajskej prokuratúry Nitra a vec týkajúcu sa obvineného M. J. vrátila Krajskej prokuratúre Nitra na ďalšie konanie," priblížila hovorkyňa GP SR Jana Tökölyová.

Kauza je známa z videí, ktoré boli medializované vlani v októbri. Zobrazujú, ako sa stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora G. Marek P., bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora G.