Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Na modernizáciu nemocnice si Šahy vezmú úver 303 481 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Investíciu zo strany mesta by mal splácať vo forme zvýšeného nájomného na obdobie 10 rokov.

Šahy 22. júla (TASR) – Mestské zastupiteľstvo v Šahách schválilo realizáciu investičnej akcie Decentralizácia zdroja tepla a areálový plynovod pre objekty nemocnice v Šahách. Do verejného obstarávania na dodávateľa diela sa prihlásili tri firmy, vybratá bola ponuka v sume 303 481 eur. Investícia bude financovaná z úverových zdrojov, poslanci schválili prijatie úveru.

O realizáciu stavby požiadal mesto prevádzkovateľ všeobecnej nemocnice v Šahách, spoločnosť Hospitale, s. r. o., Šahy, ktorá v priestoroch prenajatých od mesta pôsobí od roku 2010. Dôvodom je nehospodárne vykurovanie objektov a výroba teplej úžitkovej vody, informovalo vedenie nemocnice.

Vykurovanie objektov a výrobu teplej úžitkovej vody zabezpečuje prevádzkovateľ prostredníctvom centrálnej kotolne z roku 1994, ktorá je technicky zastaraná, v havarijnom stave a jej prevádzka je neefektívna. Podľa vedenia nemocnice ďalšie prevádzkovanie centrálnej kotolne vážne ohrozuje plynulý chod zariadenia.

Prevádzkovateľ dal vypracovať a zaplatil projektovú dokumentáciu v sume 32.958 eur. Investíciu zo strany mesta by mal splácať vo forme zvýšeného nájomného na obdobie 10 rokov. „Úspešnou realizáciou projektu očakávame stabilizáciu prevádzky nemocnice v ďalšom období, zvýšenie hodnoty mestského majetku a zvýšenie energetickej efektívnosti,“ zhodnotili zámer konatelia nemocnice.