Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Mestskí poslanci v Šali súhlasili so vznikom súkromnej ZŠ

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Podľa autorov projektu má ísť o školu s rodinnou atmosférou a s priestorom pre deti, ktoré sa nedokázali adaptovať v klasickom školskom systéme.

Šaľa 7. februára (TASR) - Šalianske mestské zastupiteľstvo na svojom februárovom rokovaní odsúhlasilo vznik súkromnej základnej školy, ktorú plánuje zriadiť spoločnosť Kreatívne centrum v priestoroch Gymnázia J. Fándlyho. Podľa autorov projektu má ísť o školu s rodinnou atmosférou a s priestorom pre deti, ktoré sa nedokázali adaptovať v klasickom školskom systéme.

Začiatok prevádzky je naplánovaný na september 2020. Škola bude mať jednu triedu, v nasledujúcich rokoch by sa však chcela postupne rozširovať. „Počet detí v jednej triede je stanovený na 12 z dôvodu individuálneho zamerania pedagógov na jednotlivca. Deti, ktoré majú len dysgrafiu alebo dysortografiu, sú schopné sa plnohodnotne vzdelávať. Potrebujú len iné tempo a inú metódu. A to je náš cieľ - umožniť týmto deťom, aby sa mohli vzdelávať,“ uviedla zástupkyňa Kreatívneho centra Janka Leitnerová.

Súkromná základná škola chce okrem výchovy a vzdelávania poskytovať aj priestor na voľnočasové aktivity pre rodičov a priateľov školy. „Otvorenie školy však bude závisieť ešte od mnohých povolení. Odsúhlasenie mestom Šaľa a jeho podpora takéhoto typu vzdelávania boli prvými krokmi na realizáciu školy,“ doplnila Dajana Hanesová z mestského úradu.