Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Nový generel určí ďalší rozvoj dopravy v Šali

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podľa mestského úradu je hlavným cieľom generelu dopravy vytvoriť aktuálne podklady pre ďalšie územné plánovanie.

Šaľa 12. júla (TASR) – Rozvoj dopravy v Šali sa bude riadiť podľa nového generelu dopravy. Dokument, ktorý už schválilo mestské zastupiteľstvo, rieši vývoj dopravnej politiky v meste vrátane parkovania či rozvoja cyklistickej dopravy. Zaoberá sa tiež prognózami a návrhmi riešenia dopravných problémov v budúcnosti.

Podľa samosprávy sa v súčasnosti mesto Šaľa rozvíja rýchlejšie ako jeho dopravná infraštruktúra. „Preto je dôležité, aby sa doprava stala jednou z podstatných súčastí rozvoja územia. Je nutné aktualizovať jednotlivé východiská, ktoré sa využijú pri návrhoch dopravnej sústavy. Následne sa reálne možnosti premietnu aj do celkového územného plánu mesta,“ vysvetlil magistrát.

Podľa mestského úradu je hlavným cieľom generelu dopravy vytvoriť aktuálne podklady pre ďalšie územné plánovanie. Dokument má určiť trendy vývoja dopravy v Šali a zároveň hľadať možnosti pre ďalší rozvoj mesta. „Bude teda slúžiť ako podklad pre podrobné riešenia pri rozvoji dopravy a následne sa využije aj pri aktualizácii územného plánu mesta,“ doplnil magistrát.