Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Občianske združenia budú organizovať zbierku pre ľudí v núdzi

Ilustračné foto. Foto: Kaufland

Zbierka sa uskutoční v stredu 20. a v piatok 22. mája.

Šaľa 18. mája (TASR) – Občianske združenia Optima Status a Šaľa - Tvoje mesto budú pred obchodnými domami v Šali organizovať jednorazovú dobročinnú zbierku. Jej výťažok je určený predovšetkým rodinám s deťmi a jednotlivcom, ktorí sa ocitli v núdzi.

Zbierka sa uskutoční v stredu 20. a v piatok 22. mája. „Vyzbieranú pomoc budú mať na starosti pracovníci združení, distribuovať ju budú v najbližších týždňoch do 150 domácností rodín z okresu Šaľa. Naším cieľom je, aby sme sa prostredníctvom vyzbieranej materiálnej pomoci pokúsili zastaviť sociálny prepad tých, ktorí klesajú na hranicu a pod hranicu chudoby,“ uviedla predsedníčka OZ Renáta Zelezníková.

Ako pripomenula, v okrese Šaľa je približne 160 poberateľov dávok a príspevkov z dôvodu nízkeho príjmu, ďalších 30 rodín je v existenčnej kríze, pretože si nedokáže zabezpečiť základné životné potreby.

„Ďalším 70 jednotlivcom hrozí, že sa dostanú do extrémnej núdze. Mestu Šaľa reálne hrozí, že skupina osôb bez prístrešia sa minimálne zdvojnásobí,“ povedala Zelezníková o dôvodoch, pre ktoré sa OZ rozhodlo pomôcť pri organizácii zbierky.