Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Nitriansky kraj

V šalianskom domove dôchodcov sa uvoľňujú opatrenia proti COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dušan Hein

Návštevník nesmie mať príznaky žiadneho respiračného ochorenia, teploty a nesmie byť v kontakte s osobami s pozitívnou cestovateľskou anamnézou.

Šaľa 10. júna (TASR) – Uvoľňovanie opatrení prijatých v súvislosti s ochorením COVID-19 sa dotkne aj Domova dôchodcov v Šali. Jeho klienti sa tak po niekoľkých týždňoch budú môcť opäť stretnúť so svojimi blízkymi.

Ako informovala riaditeľka domova Janka Hušvétyová, návštevy klientov budú povolené v obmedzenom režime od 15. júna. „Brány domova budú pre rodinných príslušníkov a návštevy klientov otvorené denne od 13.00 do 16.00 h. Pred návštevou je potrebné nahlásiť sa telefonicky,“ skonštatovala Hušvétyová.

V domove dôchodcov budú okrem toho platiť aj ďalšie obmedzenia. Návštevy sa budú môcť pohybovať iba vo vyhradených priestoroch areálu, s ochrannými rúškami na tvári a jednorazovými rukavicami, nutné je tiež dodržiavanie dvojmetrového odstupu.

Návštevník nesmie mať príznaky žiadneho respiračného ochorenia, teploty a nesmie byť v kontakte s osobami s pozitívnou cestovateľskou anamnézou. „V jednom dátume môže mať návštevu maximálne desať klientov. Návšteva pozostávajúca najviac z dvoch dospelých osôb bez prítomnosti detí môže zotrvať v areáli maximálne po dobu 30 minút. V priebehu návštevy je možné priniesť klientovi nápoje a drobné trvanlivé potraviny,“ dodala Hušvétyová.