Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Šaľa vyhovela námietkam seniorov, nové ihrisko bude ďalej od bytoviek

Na snímke je mesto Šaľa. Foto: teraz.sk

Posunie sa čo najďalej od bytoviek a osvetlenie na ihrisku sa bude na noc vypínať, takže ani v tomto smere by nemalo nikoho rušiť.

Šaľa 13. augusta (TASR) – Na Ulici 8. mája v Šali vyrastie už čoskoro nové multifunkčné ihrisko. Radnica na jeho výstavbu získala dotáciu 37.000 eur z Úrad vlády SR. Prvé práce sa začnú v auguste, do užívania bude odovzdané na jeseň.

Podľa slov Eriky Kollerovej z mestského úradu sa mládež a rodiny s deťmi na Ulici 8. mája už niekoľko rokov dožadujú, aby mesto postavilo v blízkosti ich bydliska vhodný priestor na športovanie. "S radosťou preto radnica prijala koncom mája informáciu o schválení zámeru mesta a následnom pridelení finančných prostriedkov. Nie všetci sú však z výstavby ihriska nadšení. Niekoľko starších obyvateľov lokality sa obáva, že športové hry budú pre nich rušivé a obávajú sa aj toho, že osvetlenie z ihriska im bude svietiť do bytov," uviedla Kollerová.

Mesto im podľa nej vyšlo v ústrety a pôvodný projekt ihriska mierne pozmenilo. "Posunie sa čo najďalej od bytoviek a osvetlenie na ihrisku sa bude na noc vypínať, takže ani v tomto smere by nemalo nikoho rušiť. Snahou mesta je vytvárať podmienky na zmysluplné trávenie voľného času pre všetky vekové kategórie. Som rád, že teraz môžeme podporiť zámer rodičov odtiahnuť tínedžerov od počítačov," skonštatoval primátor Šale Jozef Belický.