Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Nitriansky kraj

Školáci sa počas prázdnin oboznámia na SPU s akademickým prostredím

Na archívnej snímke SPU v Nitre. Foto: TASR Henrich MIšovič

Univerzita pripravila v rámci podujatia deväť aktivít rozdelených do rôznych tematických okruhov.

Nitra 25. júna (TASR) - Slávnostnou imatrikuláciou sa 1. júla začne Detská letná univerzita v Nitre. Pripravila ju Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre. Celkovo 37 detí vo veku od osem do 11 rokov sa počas štyroch dní hravou a tvorivou formou oboznámi s akademickým prostredím, informovala hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová.

Univerzita pripravila v rámci podujatia deväť aktivít rozdelených do rôznych tematických okruhov. Pedagógovia a odborní zamestnanci univerzity predstavia deťom témy, ktoré sú súčasťou ponuky študijných programov SPU.

Z detí sa stanú mladí sokoliari, kynológovia, hipológovia, cestovatelia, vodiči, chovatelia, potravinári, ale aj olympionici či psychológovia, priblížil program prázdninovej univerzity pre najmenších prorektor pre vzdelávanie Milan Šimko. Na záverečnej slávnostnej promócii bude absolventom udelený certifikát s titulom Academicus Junior.

Detská letná univerzita SPU nadväzuje na Nitriansku letnú univerzitu, ktorá bola spoločným projektom SPU, Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a mesta Nitra. Konala sa každoročne od roku 2008 a počas 12 rokov ju absolvovalo vyše 500 detí. Jej konanie prerušila v roku 2020 pandémia. Pred dvoma rokmi tradíciu obnovila SPU ako samostatný projekt univerzity.