Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Skupina levických mestských poslancov chce výstavbu detských ihrísk

Ilustračné foto Foto: Lidl

Hracie prvky by mali byť vhodné pre rôzne vekové kategórie detí, vrátane tých najmenších. Cena jedného malého ihriska bude podľa poslancov závisieť od použitých hracích prvkov.

Levice 21. augusta (TASR) – Skupina levických mestských poslancov chce iniciovať výstavbu malých lokálnych detských ihrísk, ktoré by postupne nahradili tie, ktoré sa v meste v minulosti zlikvidovali kvôli zlému technickému stavu. Ako sa uvádza v ich návrhu, ktorý predkladajú na augustové rokovanie mestského zastupiteľstva, v poslednom období sa v Leviciach zlikvidovalo 51 rôznych hracích detských prvkov a tri pieskoviská.

„Pretože sme občanom a hlavne deťom neponúkli iné alternatívy, iba na centrálnych ihriskách, bolo by potrebné na všetkých sídliskách vybudovať malé detské ihriská s tromi až štyrmi hracími prvkami, najlepšie pri pieskoviskách a s oplotením, ktoré zabráni prístupu zvieratám,“ navrhujú poslanci Ervín Szalma, Ivan Murín a Miloš Zaujec.

Hracie prvky by mali byť vhodné pre rôzne vekové kategórie detí, vrátane tých najmenších. Cena jedného malého ihriska bude podľa poslancov závisieť od použitých hracích prvkov. „Presné lokality sa určia tak, aby boli ihriská rovnomerne rozložené po všetkých sídliskách mesta Levice a v mestských častiach. V roku 2017 navrhujeme vybudovať 14 malých lokálnych ihrísk v cene približne 84.000 eur,“ uvádzajú poslanci. V nasledujúcom roku by sa malo vybudovať ďalších 11 malých lokálnych detských ihrísk v približnej celkovej cene 66.000 eur.