Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Nitriansky kraj

Slávnostným výkopom otvoril dnes premiér dve multifunkčné ihriská

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico. Foto: TASR/Michal Svítok

Otvorenie multifunkčného ihriska v športovom areáli naznačuje jednu z množných ciest, ktorou sa má šport v obci uberať.

Selice/Mojzesovo 19. decembra (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico otvoril dnes nové multifunkčné ihriská, a to v Mojzesove v okrese Nové Zámky a Seliciach v okrese Šaľa.

V Seliciach pásku prestrihol spolu so starostom Igorom Mandákom. „Verím, že toto ihrisko bude využívané veľmi často. Dúfam, že splníte požiadavku starostu a ihrisko zoderiete veľmi rýchlo, lebo je na to určené,“ zdôraznil Fico vo svojom príhovore. Pripomenul, že vláda na tento projekt prispela sumou 40.000 eur a je dobrým príkladom spolupráce štátu a obce. Tá vyčlenila ďalšie peniaze, nakoľko realizácia stála viac ako 60.000 eur. „V prvom volebnom období v rokoch 2006 až 2010 bol tento projekt ihrísk mimoriadne úspešný, pokračujeme v ňom a dohromady sme podporili už 800 ihrísk. Je o to obrovský záujem, deti sa môžu hrať celý deň. Chceme vytvoriť konkurenciu zábavkám, ako je internet a televízia,“ zhodnotil.

„Nové ihrisko, ktoré sme postavili v priebehu dvoch týždňov budú využívať okrem žiakov dvoch základných škôl aj obyvatelia obce Selice," povedala pre TASR zástupkyňa selického primátora Marta Izsáková. Zdôraznila, že otvorenie multifunkčného ihriska v športovom areáli naznačuje jednu z množných ciest, ktorou sa má šport v obci uberať. „Investície do športu neprinášajú úžitok, čo by sa dalo do roka a do dňa vyrátať. Predsa sme sa rozhodli rešpektovať hlasy našich občanov,“ pokračovala. Dodala, že finančné prostriedky dostali z rezervného fondu predsedu vlády a vyjadrila presvedčenie, že investícia do športu sa oplatí.

„Sme veľmi radi, že nám ihrisko postavili, môžeme tu hrať futbal a trénovať aj vo večerných hodinách, nakoľko je celé osvetlené. Tešíme sa, je to pekný darček na Vianoce,“ povedal mladý futbalista Patrik Ľavo.