Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

SPU organizuje pre seniorov online Letnú univerzitu tretieho veku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pre účastníkov letnej univerzity sú pripravené prednášky venované medu a včelím produktom i pestovaniu liečivých i balkónových rastlín.

Nitra 7. júna (TASR) – Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre pripravuje Letnú univerzitu tretieho veku. Online vyučovanie bude prebiehať od 7. do 16. júla.

Pre účastníkov letnej univerzity sú pripravené prednášky venované medu a včelím produktom i pestovaniu liečivých i balkónových rastlín. Súčasťou rozvrhu sú aj prednášky o jedlých a liečivých hubách, netradičných plodinách a ich využití v gastronómii, o zdravých potravinách a stravovaní v postcovidovom období, ale aj o konzumácii vína či sociálnych inováciách v agropotravinárstve.

Akom pripomínajú organizátori, vzdelávanie je aktivita, ktorú možno realizovať v každom veku. „SPU ponúka záujmové vzdelávanie pre seniorov v rôznych programoch štúdia, na ktorých participujú učitelia a vedeckí pracovníci fakúlt SPU v spolupráci s odborníkmi z praxe. Štúdium je robené formou záujmového nekvalifikovaného štúdia v rôznych dĺžkach. Po ukončení je všetkým slávnostne odovzdané osvedčenie o jeho absolvovaní,“ informovali organizátori.