Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Staré divadlo Karola Spišáka pripravuje inscenáciu Vianočný zázrak

Staré divadlo Karola Spišáka (SDKS) v Nitre. Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Premiéra hry, pod ktorou sú autorsky podpísaní Jostein Gaarder, Jozef Krasula a Ladislav Tischler je naplánovaná na 24. novembra.

Nitra 2. novembra (TASR) – Staré divadlo Karola Spišáka (SDKS) v Nitre pripravuje na adventné obdobie inscenáciu Vianočný zázrak. Premiéra hry, pod ktorou sú autorsky podpísaní Jostein Gaarder, Jozef Krasula a Ladislav Tischler je naplánovaná na 24. novembra.

Hlavnou témou inscenácie sú Vianoce a ich príbeh, v ktorom sa stretáva starozákonná a novozákonná tradícia. „Vianoce sú však priesečníkom minulosti spred dvetisíc rokov a súčasnosti, ale i dnešnej európskej civilizácie a dramatických udalostí vo Svätej zemi,“ pripomínajú tvorcovia hry.

Hra Vianočný zázrak rozpráva príbeh chlapca Joachima, ktorý nájde v kníhkupectve zázračný adventný kalendár. Druhou hrdinkou inscenácie je Elisabet, ktorá sa pred Vianocami stratila matke v obchodnom dome. Jej príbeh je napísaný na tajomných lístočkoch v okienkach kalendára. Joachim s rodičmi otvára okienko za okienkom a usiluje sa rozpliesť zamotaný dej. Celý príbeh sa vyjasní až pri poslednom okienku 24. decembra na Vianoce.