Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Študenti môžu vylepšiť turistický portál Nitrianskeho kraja

Ilustračné foto Foto:

Zámerom súťaže Región očami žiakov je zatraktívnenie internetovej stránky www. regionnitra.

Nitra 20. februára (TASR) - Žiaci stredných škôl majú šancu vylepšiť webovú stránku, ktorá propaguje Nitriansky kraj. Zámerom súťaže Región očami žiakov je zatraktívnenie internetovej stránky www.regionnitra.sk. Vypísal ju Nitriansky samosprávny kraj (NSK).

Ten od nej očakáva okrem zlepšenia podoby a obsahu webu aj to, že žiaci škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti takýmto spôsobom prejavia svoj talent a nadanie. "Zároveň sa takto podporí ich ďalší odborný rast a sebavzdelávanie," uvádza sa v propozíciách súťaže.

Úlohou portálu www.regionnitra.sk je prezentovať Nitriansky kraj ako jednotnú turistickú oblasť. Má byť vstupnou internetovou bránou pre tých, ktorí chcú navštíviť nitriansky región. "Snahou je, aby poskytoval návštevníkom čo najucelenejší prehľad o všetkom, čo je v kraji z hľadiska turizmu zaujímavé. Je oficiálnym nástrojom prezentácie turizmu v nitrianskom regióne, a preto jeho funkčná, obsahová a estetická stránka musí dosahovať vysokú úroveň," uvádza sa v stanovisku Úradu NSK.

Úlohou stredoškolákov bude vytvoriť nový, atraktívny a interaktívny dizajn, ktorý bude prezentovať a informovať návštevníkov stránky o turistických možnostiach v Nitrianskom kraji. "Základom obsahu nového portálu sú informácie obsiahnuté v jeho terajšej verzii. Novým prvkom bude interaktívna mapa NSK so zobrazovaním polohy atrakcií a služieb opisovaných na portáli s inteligentne navrhnutým filtrovaním. Portál musí obsahovať logo NSK pre cestovný ruch, odkazy na sociálne siete a musí mať možnosť cudzojazyčných verzií," uvádza NSK v pravidlách súťaže. Návrhy môžu študenti posielať do 2. apríla, vyhodnotenie súťaže bude 21. apríla.