Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Študenti SPU môžu pomôcť pri zabezpečení potravín v rámci praxe

Ilustračné foto. Foto: TASR

Univerzita sa pridala k iniciatíve, ktorú odštartovala Potravinárska komora Slovenska a Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska.

Nitra 2. apríla (TASR) – Študenti Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre môžu pomôcť v zabezpečovaní dostatočného množstva potravín v rámci svojej povinnej praxe. Univerzita sa pridala k iniciatíve, ktorú odštartovala Potravinárska komora Slovenska a Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska. Jej cieľom je pomôcť pri nedostatku pracovných síl v potravinárskom priemysle.

„Potravinárske podniky zápasia s poklesom počtu pracovnej sily, pričom im narastajú objednávky zo strany obchodných sietí. SPU chce byť v týchto zložitých časoch aktívna aj pomocou svojej študentskej kapacity. Aj týmto spôsobom vieme preukázať dôležitosť a opodstatnenosť štúdia v daných pôdohospodárskych a potravinárskych odboroch,“ skonštatovala rektorka univerzity Klaudia Halászová.

Na šiestich fakultách SPU v Nitre v súčasnosti študuje 5705 študentov. Univerzita ponúka 107 študijných programov, z toho 47 bakalárskych.