Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Letná sezóna na Vadaši sa začne cez víkend, pribudne nový bazén

Vadaš v Štúrove Foto: TASR/Henrich Mišovič

Od júla si budú môcť návštevníci štúrovského kúpaliska vychutnať zábavu a relax v novom zážitkovom bazéne na celkovej ploche 1582 štvorcových metrov.

Štúrovo 15. júna (TASR) – Letná turistická sezóna na termálnom kúpalisku Vadaš sa začne 20. júna. Podľa Endre Hogenbucha, konateľa spoločnosti Vadaš, ktorej vlastníkom je Mesto Štúrovo, kúpalisko bude otvorené v riadnej prevádzke bez vážnejších obmedzení a s plným využitím kapacít. „Rekreanti však budú musieť dodržiavať niektoré bezpečnostné a hygienické pravidlá. V areáli kúpaliska nebude povinné nosenie rúšok, v radoch však bude potrebné dodržiavať odstup,“ upozornil Hogenbuch.

Návštevníkom budú pracovníci kúpaliska merať pri vstupe telesnú teplotu. Fontánky s pitnou vodou nebude možné používať, namiesto sušičov rúk budú mať rekreanti k dispozícii papierové utierky. „Vzhľadom na prijaté opatrenia treba počítať s tým, že vstup do areálu bude trvať dlhšie, zdĺhavejšia môže byť aj obsluha a čakanie na tobogany,“ skonštatoval konateľ Vadašu. Pokladnice aj automaty na predaj lístkov, rovnako aj ich online predaj, budú fungovať v štandardnom režime.

Od júla si budú môcť návštevníci štúrovského kúpaliska vychutnať zábavu a relax v novom zážitkovom bazéne na celkovej ploche 1582 štvorcových metrov. Jeho výstavba trvala zhruba rok a pol, náklady na realizáciu boli v projekte vyčíslené na 1,6 milióna eur.